Ciklus o šparogama: 3° Proljetna pizza/The cycle of asparagus: 3 ° The Spring Pizza

For recipe in English go down.Nakon duže pauze nastavlja se ciklus o šparogama – pizza sa šparogama.

Sastojci za tijesto: 400 g brašna, 1 kvasac u prahu, 1 žličica šećera, mlaka voda, ulje.
U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.

Sastojci za nadjev: 200 g salse/pasirane rajčice, 20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi, 15 dag šunke, vrhnje za kuhanje (odoka), 1 mozzarella, pršut (odoka), kuhane šparoge (odoka), ulje, origano.

Lim za pizzu namazati uljem. Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima šunke, politi vrhnjem za kuhanjem, posuti naribanim sirom i origanom.
Staviti pizzu peći na 200c. Nakon 15 minuta izvaditi pizzu i u razmacima posložiti narezane krugove mozzarelle te na njih dodati šparoge. Vratiti u pećnicu na još 4 minute. Izvaditi iz pećnice i po pizzi posložiti kriške pršuta. Vratiti u pećnicu na još 1-2 minute.

Prvi put kada sam radila pizzu nisam je uspjela cijelu slikati jer su svi doma navalili pa su slike zato malo međusobno različite.

Recipe:
Ingredients for the dough: 400 g flour, 1 yeast powder, 1 teaspoon sugar, lukewarm water, oil.
In a little lukewarm water dissolve yeast with sugar and leave to rise. In flour add a little of oil and yeast to be lifted and lukewarm water as needed. Knead dough and let rise 20 minutes.
Ingredients for filling: 200 g salsa / tomato paste, 20 g cheese Tilzit or any other cheese that melts nicely, 15 g ham, cream (roughly), 1 mozzarella, prosciutto (roughly), cooked asparagus (roughly), oil, oregano.
The tin for pizza grease with oil. On the dough for pizza spread salsa, sprinkled with bits of ham, cream, grated cheese and oregano.
Place the pizza in oven to 200C. After 15 minutes take out pizza, and at intervals arrange sliced ​​mozzarella circles and on them add asparagus. Return to oven for another 4 minutes. Remove from oven and arrange the slices of prosciutto on the pizza. Return to oven for another 1-2 minutes.

Primjedbe